An indutrade company

Klembussen

Ruime keuze aan klembussen

Middels klembussen kan er een verbinding tot stand gebracht worden tussen een as en naaf. Een as-naafverbinding heeft als doel kracht over te brengen. Hiervoor is frictie nodig tussen as en naaf. Met een frictie-element worden aandrijfcomponenten (bijvoorbeeld een kettingwiel, tandriemschijf/tandriempoelie of v-riemschijf) op de as gemonteerd.

Diverse type klembussen - AmmertechWaarom klembussen?

In de praktijk wordt er vaak gebruik gemaakt van spiebaanverbindingen in plaats van klembussen. Dit heeft echter nogal wat nadelen voor montage, demontage en afstelling. We leggen je graag de nadelen uit van een spiebaanverbindingen:

  • De krachten zijn geconcentreerd rond een klein gebied. Er zijn grotere assen nodig om koppel over te dragen, wat resulteert in te grotere afmetingen;
  • Een verhoogde disbalans en verminderde precisie van gemonteerde as en componenten;
  • Zeer nauwkeurige montage is vereist, omdat de spiebaan en spie op precies de juiste plek vastgezet dienen te worden;
  • De spiebanen verzwakken de assen, wat een verhoogd risico op wrijving, metaalmoeheid en breuken veroorzaakt.

Mede door bovenstaande nadelen van spiebaanverbindingen neemt de populariteit van klembussen verder toe.

Mechanische klembussen

Mechanische klemverbindingen bestaan uit twee hulzen met conische vlakken die langs de as tegen elkaar worden gedrukt. Om het geheel te koppelen worden enkele schroeven met een vast aanhaalmoment gebruikt.

Bij de montage klemmen de twee hulzen met de boring van de naaf en de as. Deze techniek wordt gebruikt in toepassingen waar oppervlakte-afwerking en toleranties variabel zijn.

Klembus - Ammlock - Ammertech Locking Device

Ammlock klembussen

Eén van de meest toegepaste klembussen zijn die van Ammlock, deze klembussen hebben we in eigen productie. Dit is een samentrekking van Ammertech Locking Device.

Bekijk hier de Ammlock klembussen in onze digitale catalogus.

Hydraulische klembussen

Hydraulische klemverbindingen zorgen voor een probleemloze en eenvoudige montage en verstelbaarheid. Door het slimme design zijn de klemverbindingen makkelijk te bereiken. Deze techniek bewijst zijn waarde met name bij kritische toepassingen. Bekijk hier de ETP klembussen in onze digitale catalogus.

De hydraulische klembussen van ETP zijn zeer geschikt voor het werken met nauwe toleranties. Door gebruik te maken van het ETP principe bieden deze producten jou een aantal voordelen ten opzichte van andere oplossingen;

  • De klembus is eenvoudig en nauwkeurig te positioneren aangezien er geen axiale beweging plaatsvindt;
  • Montage en demontage gebeurt in enkele seconden, wat tot een enorme kostenbesparing leidt;
  • Uitstekende concentriciteit omdat de verbinding zichzelf centreert;
  • Compact en dus ruimtebesparend dankzij de kleine inbouw afmetingen;
  • Vrije ruimte langs de as omdat er geen demontageschroeven of speciaal gereedschap nodig zijn.Klembus - ETP express 25 - Ammertech

Bereken de prestatie wanneer je een ETP klembus toepast in jouw as-naaf verbinding. ETP CALCULATOR

Beschikbaarheid en levertijd

Bij Ammertech weten we hoe belangrijk de continuïteit van jouw productie is. Daarom zorgen wij ervoor dat jij op het juiste moment over jouw klembussen kunt beschikken. Dat doen we door een professionele logistiek in combinatie met een klantgerichte service.

“Ammertech houdt jouw productie in beweging.”

Deskundig advies

Onze technisch specialisten zijn graag bereid om met je mee te denken over de meest geschikte onderdelen voor jouw machines. Niet alleen op het gebied van klembussen maar voor alle soorten koppelingen tot in elk detail van de aandrijftechniek. Neem contact op voor een vrijblijvend advies op maat.

ETP Brochures

ETP Techno (EN)
ETP Express (EN)
ETP Power (EN)
ETP alle producten (EN)
ETP Hyloc (EN)
Werken bij Ammertech?
Bekijk hier onze vacatures
Direct een offerte nodig?
Vul hier je gegevens in
An indutrade company