An indutrade company

Kegellagers

Kegellagers

De ene kegellager is de andere niet. Datzelfde geldt voor de omstandigheden waaronder ze worden gebruikt. Waar de ene machine in een relatief schone omgeving draait, trotseert de andere modder en zware verontreiniging.

Voor elk gebruik hebben wij passende kegellagers in ons assortiment. Wij leveren onder andere aan fabrikanten van landbouwmachines, productiemachines, motoren, tandwielkasten, windturbines, as-systemen en schroefassen.

Meer over kegellagers

Een kegellager is een type wentellager. Het bestaat uit een binnen- en buitenring met conische loopbanen. Daartussen bevinden zich kegelvormige rollen. Al deze kegelvlakken convergeren naar één punt op de hartlijn van het lager.

Een kegellager kan zowel hoge radiale als axiale krachten opvangen. Standaard zijn de verschillende series van kegellagers uitgevoerd in een hoek van 10 tot 30 graden. Hoe groter de hoek, des te meer axiale kracht het lager kan opvangen.

Een eenrijig kegellager kan maar aan één zijde axiale belastingen hebben. Het is daarom gebruikelijk dat een eenrijig kegellager wordt opgesteld tegen een ander eenrijig kegellager. Deze opstellingen zijn: x-opstelling, o-opstelling of tandem-opstelling.

Kegellager

Soorten kegellagers

Je kunt kegellagers op verschillende manieren indelen:

  • Normale hoek;
  • Gemiddelde hoek;
  • Steile hoek.

Ze kunnen ook worden ingedeeld op basis van het aantal rijen:

  • Eenrijige kegellagers, bestaande uit één loopring en kooi;
  • Dubbelrijige kegellagers, bestaande uit één dubbele loopring (buitenring) en twee enkele samenstellen van kegelrollen (binnenringen);
  • Dubbelrijige kegellagers, bestaande uit een eenheid met dubbele conus (dubbele binnenring) en twee enkele loopringen (buitenringen);
  • Vierrijige kegellagers met een combinatie van dubbele en enkele componenten.

Deskundig advies

Ons assortiment kegellagers bestaat uit diverse merken en modellen. Afhankelijk van de beoogde toepassing kan hierin een goede keuze worden gemaakt. Onze technisch specialisten adviseren je graag.

Tijdig beschikbaar

Ammertech stelt zich als doel de juiste onderdelen op het juiste moment beschikbaar te hebben voor onze klanten. Zo kun je jouw productieproces zorgvuldig plannen, zonder je zorgen te maken over voorraad en levertijden.

Technische specificaties

Ben je op zoek naar meer informatie, technische specificaties of exacte maten van kegellagers? Bijvoorbeeld voor het ontwerp van je machine? Neem dan contact met ons op.

Werken bij Ammertech?
Bekijk hier onze vacatures
Direct een offerte nodig?
Vul hier je gegevens in
An indutrade company