An indutrade company

Food grade lagers

Food grade lagers

In voedingsmiddelenindustrie en farmaceutische industrie worden vanzelfsprekend hoge eisen gesteld aan machineonderdelen. Alleen zo kan de veiligheid van producten worden gegarandeerd. Lagers in standaarduitvoeringen voldoen in veel gevallen niet. Zeker niet wanneer het lager of lagervet met het product in contact kunnen komen. Gelukkig hebben wij hier met onze food grade-lagers een passend antwoord op.
FDA lager voedingsmiddelen

SMT food-grade kogellagers

Speciaal voor de voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie leveren wij roestvaststalen kogellagers van het Japanse merk SMT. Deze food-grade kogellagers zijn van topkwaliteit.

SMT food-grade kogellagers worden in hoofdzaak geleverd in AISI440C roestvaststaal. Op aanvraag kunnen ze worden geleverd met een FDA-goedgekeurd smeermiddel. Naast AISI440C zijn ook andere staalsoorten, titanium en keramische lagers leverbaar. SMT levert deze lagers in de series 6000, 6200, 6300, 6800 en 6900 tot een asdiameter van 80 mm.

DYNAMIC food grade lagerblokken

Speciaal voor vochtige omstandigheden zijn er de kunststof DYNAMIC food-grade lagerblokken met roestvaststalen inserts. Voor extra bescherming zijn afdichtkappen leverbaar. De blokken zelf zijn voorzien van een volkomen vlakke montagezijde. Afzetting of ophoping van vuil is daardoor uitgesloten. DYNAMIC food-grade lagerblokken worden geleverd in de gangbare series. Ze zijn 100% uitwisselbaar met de stalen uitvoeringen.

Kunststof food-grade kogellagers

Kunststof food-grade kogellagers zijn bedoeld voor extreem natte omstandigheden waarbij smeren niet mogelijk is. De belastbaarheid van kunststof lagers is vele malen lager dan die van roestvaststalen equivalenten, maar daar staat tegenover dat ze perfect kunnen worden gereinigd.

Afhankelijk van de toepassing (temperatuur, vochtigheidsgraad, stabiliteit) zijn diverse basismaterialen beschikbaar, zowel voor de binnen- en buitenringen als voor de kogels (kunststof, glas of RVS). Toepassingsgebieden zijn veelal slachterijen en farmaceutische  industrie en laboratoriumapparatuur.

NTN-SNR food-grade smering

Food-grade smering NTN-SNR biedt met FOOD AL een assortiment aan smeermogelijkheden voor de voedsel- en farmaceutische industrie. FOOD AL wordt geleverd in verpakkingen van 400 en 1.000 gram.
Er zijn diverse slimme elektromechanische oplossingen beschikbaar voor zeer nauwkeurige dosering van smeermiddelen gedurende 1 tot 12 maanden.
Meer weten over de verschillende mogelijkheden? Ons verkoopteam informeert je graag.

 

Werken bij Ammertech?
Bekijk hier onze vacatures
Direct een offerte nodig?
Vul hier je gegevens in
An indutrade company