An indutrade company

Elatech

ELATECH®-tandriemen

“Designed for performance, engineered for excellence.”

Elatech is marktleider op het gebied van polyurethaan tandriemen. De door hen ontwikkelde en geproduceerde producten bieden doeltreffende oplossingen voor simpele en complexe lineaire bewegingen, nauwkeurige synchrone transportbewegingen en krachtoverbrenging.

Tandriemen voor transporttoepassingen

ELATECH® polyurethaanbanden zijn ontworpen en geoptimaliseerd door middel van uitvoerige statische en dynamische testen voor de beste toepassingsoplossing in precisietransportsystemen.

Voorbeelden van toepassingen zijn:

  • Papier industrie;
  • Keramische industrie;
  • Houtverwerkende industrie;
  • Glasindustrie;
  • Etiketteer- en verpakkingsmachines.

De tandriemen beschikken over unieke chemische en mechanische eigenschappen, zoals een hoge wrijving en hoge temperatuurbestendigheid. Dit in combinatie met ruggen in verschillende materialen, maakt ze uitermate geschikt voor transporttoepassingen waarbij synchronisatie vereist is.

De ruggen zijn verkrijgbaar in zowel synthetisch als natuurlijk rubber.

Bekleding tandriemen

Ontwikkeling en kwaliteit

Elatech investeert continu in onderzoek en ontwikkeling. Op deze manier vormen de tandriemen de meest innovatieve en kostenbesparende oplossingen voor toepassing door klanten.

Kwaliteit staat voorop bij Elatech. Dat blijkt ook uit het feit dat hun kwaliteitssysteem ISO 9001: 2008 gecertificeerd is. Het kwaliteitsbewustzijn is op elk niveau terug te vinden, van management tot en met productie.

Advies bij ontwerp en toepassing

Elatech levert zowel standaard als maatwerk tandriemen. Onze technisch specialisten adviseren je graag voor een optimaal ontwerp van je machine en de meest geschikte tandriemen. Ze worden hierin ondersteund door specialisten van Elatech. Samen vinden we het product dat het beste past, zelfs voor de meest complexe toepassing.

Informeer naar de mogelijkheden.

Bekijk hier meer technische informatie over Elatech tandriemen in onze catalogus.

 

Vertanding tandriemen Elatech

Download hier meer technische informatie over de tandriemen van Elatech

Elatech tandriemen
Werken bij Ammertech?
Bekijk hier onze vacatures
Direct een offerte nodig?
Vul hier je gegevens in
An indutrade company