An indutrade company

Standaard lineair kogellagers

SAMICK lineaire lagers van het type LM zijn het lineaire systeem met onbeperkte beweging bij gebruik van de LM as. Vanwege het punt contact tussen kogels en as ontstaat er minimale wrijving en leidt tot een hoog precisie beweging. SAMICK lineaire lagers hebben een optimale opbouw waarbij het slimme ontwerp van de retainer en cilindrische vorm van de loopbaan belangrijk zijn.

Uitwisselbaarheid lineaire kogellagers

De dimensies van de lineaire kogellagers zijn gestandaardiseerd om volledig uitwisselbaar te zijn. De assen zijn nauwkeurig geslepen om zo de hoge precisie passing te krijgen.

Omhulsel

De geharde en uiterst precies geslepen buitenbus is gemaakt van hetzelfde staal dat voor wentellagers wordt gebruikt. Een naaldlager kan hierdoor direct op deze bus worden geassembleerd.

Standaard lineair kogellager  

 

Hoge precisie retainer

De uit één geheel bestaande retainer (‘binnenring’) geleidt 4 tot 6 kogelcircuits en zorgt voor de perfecte geleiding van de kogels en dus een vloeiende en soepele beweging.

 

Toepassing van de lineair kogellager

SAMICK lineaire kogelbussen worden veel toegepast in precisie apparatuur: meetsystemen, 3D systemen en dergelijke, maar ook in lineaire toepassingen in machines voor grotere productie: meerassige bewerkingsmachines, persen, printsystemen, verpakkingsmachines en meer.

 

Technische eigenschappen en voordelen

  • Toegestaan Max. 10 kN het dynamisch draaggetal
  • As diameter van 5 mm tot 80 mm
  • Lage wrijving bij hoge snelheid
  • Kan worden gekozen voor kunststof kooi (standaard) en stalen kooi (voor hoge  temperatuur & vacuüm)
  • Corrosiebestendig; de vernikkelde, raydent behandeling van buitenbus, roestvrijstalen kogel.

 

Advies en service op maat

Ammertech ziet jouw productieproces als de hoogste prioriteit. De continuïteit hiervan is een van de belangrijkste pijlers in een gedegen lange termijn planning. De tijdige beschikbaarheid van alle relevante componenten is van essentieel belang. En de leverbetrouwbaarheid is minstens net zo belangrijk. Dat begrijpen wij als geen ander. Ons specialistische team zet zich dag in dag uit in om de hoogst haalbare kwaliteitsnormen en leverbetrouwbaarheid na te streven.

Wil je graag meer informatie over de lineaire lagers die wij in het assortiment hebben en welke lineaire producten het beste voor jouw toepassingen geschikt zijn? Neem contact op met ons klantenteam. We helpen je graag.

Werken bij Ammertech?
Bekijk hier onze vacatures
Direct een offerte nodig?
Vul hier je gegevens in
An indutrade company