An indutrade company

V-snaren

V-snaren

De V-snaar is een aandrijfriem voor machines. Deze loopt over twee poelies met dezelfde V-vorm, profiel genaamd. Doordat de poelies de V-snaar heel strak vasttrekken, wordt slippen tegengegaan. Daardoor heeft de V-snaar heeft een aanzienlijk overbrengingsvermogen.
De naam V-snaar komt van de doorsnede van deze riem, die een V-vorm heeft. Hierdoor is het makkelijker de spanning te handhaven. Ook heeft de riem daardoor een groter aangrijpend oppervlak op de poelies.

Soorten V-snaren

V-snaren zijn er verschillende uitvoeringen:
·         De klassieke uitvoering.
·         De open flank uitvoering (al dan niet aan de binnenzijde getand).V-snaren Strongbelt en Mitsuboshi

Lees verder Lees minder

Klassieke V-snaren

In de klassieke uitvoering zijn V-snaren opgebouwd uit trekkoorden, bekleed met een textielsnipper-rubbermengsel en omwikkeld met textielband. Vervolgens worden ze op een lengte volgens DIN-norm gevulkaniseerd.

Open flank V-snaren

Open flank V-snaren worden geproduceerd op een mal. Daarop worden achtereenvolgens een rubberlaag, trekkoorden, weer een rubberlaag en een textiellaag aangebracht. Het geheel wordt gevulkaniseerd, waarna de snaren met de juiste hoek en breedte op maat worden gesneden.

Smalprofiel V-snaren

Smalprofiel V-snaren hebben een hoger profiel en kunnen een grotere kracht overbrengen dan de V-riemen met klassiek profiel. Voordeel hiervan is dat er bij een bepaald over te brengen vermogen minder V-riemen nodig zijn, waardoor je de aandrijving compacter en lichter kan maken. Ze worden geleverd in een getande en een niet-getande uitvoering.

Maataanduiding V-snaren

Er zijn drie manieren om de lengtes van V-snaren aan te duiden:
·         LI (binnenlengte)
·         LA (buitenlengte)
·         LW of LP (werkende lengte): gemeten ter hoogte van de trekkoorden.

Omrekentabellen zijn beschikbaar, neem contact met ons op.

De breedte van een klassieke V-snaar wordt aangegeven met letters:
Z=10 mm.
A=13 mm.
B=17 mm.
C=22 mm.
D=32 mm.
Voor smalprofiel V-snaren in niet-getande uitvoering is dat SPA enz.
Voor de getande uitvoering XPA, XPB enz.

V-snaar specials

Naast standaarduitvoeringen leveren we ook specials op het gebied van V-snaren. Bijvoorbeeld hittebestendige, antistatische en dubbele V-snaren. Ons klantenteam vertelt je graag meer over over de mogelijkheden.

V-snaren monteren

V-snaren worden gemonteerd op V-snaarpoelies. Om snelle slijtage van de V-snaren te vermijden, is het van belang dat de V-snaarpoelies goed in lijn staan ten opzichte van elkaar en dat er geen scheefstelling is.
Als de aandrijving uit meerdere snaren op één poelie bestaat, moeten alle snaren van hetzelfde type zijn.

V-snaren vervangen

Een smalprofiel V-snaar kan een groter vermogen overbrengen dan een klassieke snaar. Je kunt klassieke V-snaren daarom altijd vervangen door smalprofiel snaren. Omgekeerd (smalprofiel vervangen door een klassieke V-snaar) dient te worden gekeken naar het over te brengen vermogen.

Onze leveranciers

Bij Ammertech werken we samen met twee vooraanstaande fabrikanten op het gebied van V-snaren: Strongbelt en Mitsuboshi. Dankzij een breed assortiment kunnen we altijd de juiste oplossing voor jouw V-snaar-aandrijving bieden. Ons klantenteam adviseert je graag.

 

Werken bij Ammertech?
Bekijk hier onze vacatures
Direct een offerte nodig?
Vul hier je gegevens in
An indutrade company