An indutrade company

V-snaren

V-snaren en aandrijfriemen

V-snaren dienen als de aandrijfriem voor machines. De V-snaar loopt over twee poelies met dezelfde V-vorm, profiel genaamd. Doordat de poelies de V-snaar heel strak vasttrekken, wordt slippen tegengegaan. Daardoor hebben V-snaren een aanzienlijk overbrengingsvermogen.
De naam V-snaar komt van de doorsnede van deze riem, die een V-vorm heeft. Hierdoor is het makkelijker de spanning te handhaven. Ook heeft de riem daardoor een groter aangrijpend oppervlak op de poelies.

Varianten

V-snaren zijn er verschillende uitvoeringen:
·         De klassieke uitvoering.
·         De open flank uitvoering (al dan niet aan de binnenzijde getand).
·         Smalprofiel V snaren.

V-snaren - Strongbelt en Mitsuboshi - Ammertech

Klassieke v snaren

In de klassieke uitvoering zijn V-snaren opgebouwd uit trekkoorden, bekleed met een textielsnipper-rubbermengsel en omwikkeld met textielband. Vervolgens worden ze op een lengte volgens DIN-norm gevulkaniseerd.

Open flank V-snaren

Open flank V-snaren worden geproduceerd op een mal. Daarop worden achtereenvolgens een rubberlaag, trekkoorden, weer een rubberlaag en een textiellaag aangebracht. Het geheel wordt gevulkaniseerd, waarna de snaren met de juiste hoek en breedte op maat worden gesneden.

Smalprofiel V-snaren

Smalprofiel V-snaren hebben een hoger profiel en kunnen een grotere kracht overbrengen dan de V-riemen met klassiek profiel. Voordeel hiervan is dat er bij een bepaald over te brengen vermogen minder V-riemen nodig zijn, waardoor je de aandrijving compacter en lichter kan maken. Ze worden geleverd in een getande en een niet-getande uitvoering.

Maataanduiding

Er zijn drie manieren om de lengtes van V-snaren aan te duiden:
·         LI (binnenlengte)
·         LA (buitenlengte)
·         LW of LP (werkende lengte): gemeten ter hoogte van de trekkoorden.

Omrekentabellen zijn beschikbaar, neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op.

De breedte van een klassieke V-snaar wordt aangegeven met letters:
Z=10 mm.
A=13 mm.
B=17 mm.
C=22 mm.
D=32 mm.
Enkele voorbeelden hiervan: bij smalprofiel V-snaren in niet-getande uitvoering is de breedte aangegeven met de letters SPA.
Voor de getande uitvoering van de smalprofiel v-snaar is dit XPA, XPB enzovoort.

V-snaar specials

Naast standaarduitvoeringen leveren we ook specials op het gebied van V-snaren. Bijvoorbeeld hittebestendige, antistatische en dubbele V-snaren. Ons klantenteam vertelt je graag meer over over de mogelijkheden hiervan.

Monteren

V-snaren worden gemonteerd op V snaar poelies. Om snelle slijtage van de V snaren te vermijden, is het van belang dat de V snaar poelies goed in lijn staan ten opzichte van elkaar en dat er geen scheefstelling is.
Als de aandrijving uit meerdere snaren op één poelie bestaat, moeten alle snaren van hetzelfde type zijn.

V-snaren vervangen

Een smalprofiel V-snaar kan een groter vermogen overbrengen dan een klassieke snaar. Je kunt klassieke V snaren daarom altijd vervangen door smalprofiel snaren. Omgekeerd, wil je een smalprofiel vervangen door een klassieke V-snaar, dan dient te worden gekeken naar het over te brengen vermogen. Op basis hiervan kan bepaalt worden welke v-snaar geschikt is voor je machine.

Onze leveranciers

Ammertech is specialist en importeur van aandrijftechniek binnen de Benelux. Wij beschikken over een groot assortiment V-snaren van o.a. de toonaangevende fabrikanten: Strongbelt en Mitsuboshi. Hierdoor kunnen we te alle tijde voor iedere toepassing de best geschikte V-snaar aanbieden binnen ons assortiment. Benieuwd naar de oplossingen die Ammertech voor jou te bieden heeft?

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor een oplossing op maat of neem direct contact met ons op.
Onze productspecialisten voorzien je graag van een passend advies welke V-snaren het meest geschikt zijn voor jouw toepassing.

Werken bij Ammertech?
Bekijk hier onze vacatures
Direct een offerte nodig?
Vul hier je gegevens in
An indutrade company