An indutrade company

Zelfinstellende lineair kogellagers

Zelf-instellend lineaire kogellager: hoge belastbaarheid en veel bewegingen

De lineaire lagers van Samick, ook wel kogelbussen genoemd, zijn er voor vele toepassingen. Waar een hoge belastbaarheid nodig is, zijn de zelf-instellende lagers een uitstekende keuze. De innovatieve loopvlakken zijn gemaakt van gehard staal en de loopbanen in de plaat zijn een fractie groter dan de kogels. Hierdoor is er een beter contact tussen de kogels en het loopvlak. Het resultaat is een aanzienlijke verhoging van de krachten die erop komen en het aantal bewegingen. Dit ontwerp kan een 3 keer hogere last dragen en heeft een bewegingsduur die 27 keer hoger ligt dan vergelijkbare kogelbussen. Dit betekent ook dat men kleine componenten kan gebruiken, wat ook leidt tot lagere materiaalkosten.

Zelfinstellend lineair kogellager

 

Zelf-instellend lineaire kogellager

Het loopvlak is convex (bolvormig) waardoor er een ‘scharnierpunt’ ontstaat in het midden. Dit zorgt voor de zelfinstellendheid tot 0,5 graden. Te hoge druk op de uiteinden door verkeerde montage of doorbuiging van de as wordt hiermee voorkomen. Dit leidt tot een juiste verdeling van de krachten en soepele bewegingen.

 

Soepele en stille beweging

Dit type kent een extreem soepele geleiding door het innovatieve ontwerp van de kooi en de huls. Ze zijn van een type polymeer dat een laag gewicht heeft, lage wrijving en hoge weerstand tegen slijtage. Deze eigenschappen zorgen voor de soepele en stille geleiding. Dat je hiermee ook energie bespaart is meer dan een prettig bijeffect.

 

Technische eigenschappen en voordelen zelf-instellend lineaire kogellager

  • Hoge capaciteit en lange levensduur
  • Uitwisselbaar met standaard lineaire bus zowel Europees en Amerikaans type;
  • Snelheden tot 3 m/s en soepele werking
  • Eenvoudige montage door zelfinstellende kogelplaten (±0,5˚)
  • Anti-roest: nikkel of verchromen, Raydent-behandeling van kogelplaat, Roestvrijstalen kogelplaat (onder LMES12, LMBS8), roestvrijstalen kogels.

 

Advies op maat voor zelfinstellende lineaire kogellagers

Ammertech ziet jouw productieproces als de hoogste prioriteit. De continuïteit hiervan is een van de belangrijkste pijlers in een gedegen lange termijn planning. De tijdige beschikbaarheid van alle relevante componenten is van essentieel belang. En de leverbetrouwbaarheid is minstens net zo belangrijk. Dat begrijpen wij als geen ander. Ons specialistische team zet zich dag in dag uit in om de hoogst haalbare kwaliteitsnormen en leverbetrouwbaarheid na te streven.

Wil jij graag meer informatie over de lineaire lagers die wij in het assortiment hebben en welke lineaire producten het beste voor jouw toepassingen geschikt zijn? Neem contact op met ons klantenteam. We helpen je graag.

Werken bij Ammertech?
Bekijk hier onze vacatures
Direct een offerte nodig?
Vul hier je gegevens in
An indutrade company