An indutrade company

Bouw en recycling

Bouw en recycling

Bouw en recyclingIn de bouw & recycling industrie wordt, onder steeds wisselende omstandigheden, met zwaar materiaal gewerkt. Grote hoeveelheden zand, grind, hout, steen en staal, in weer en wind. En toch wordt van het gebruikte materieel verwacht dat het optimaal blijft functioneren. Hoge productiviteit en een acceptabele Total Cost of Ownership. Dat vraagt om machineonderdelen met bijzondere eigenschappen: componenten die speciaal ontwikkeld voor dit soort toepassingen.
Bij Ammertech weten we precies welke merken bestand zijn tegen gebruik in dit soort omstandigheden. Wij stellen graag enkele toppers uit ons assortiment aan je voor:

NACHI EXQ-V tonlagers

De NACHI EXQ-V tonlagers zijn bestand tegen de hoogst mogelijke statische belasting en daarmee uitermate geschikt voor gebruik in bouw en recycling. De tonlagers zijn met name geschikt voor zware bouwmachines, graafmachines, kranen en transportbanden: toepassingen waarbij vaak sprake is van ‘scheeftrekken’.
De EXQ-V-kooi heeft een hogere treksterkte en is beter bestand tegen vermoeidheid en slijtage. Dit maakt EXQ-V tonlagers bijzonder geschikt voor toepassingen met een hoge schok- en trillingsbelasting. Bovendien leidt de speciale oppervlaktebehandeling van de kooien uit de EXQ-V-serie tot een lagere warmteontwikkeling, waardoor de bedrijfstemperatuur daalt.

Overige componenten van NACHI

  • De sferische rollagers van NACHI zijn geschikt voor gebruik bij omgevingstemperaturen tot 200°C.
  • Cilinderlagers van Nachi worden voornamelijk gebruikt voor kranen in havens, schepen, bouwterreinen en vrachtwagens. De dubbelrijige cilinderrollagers zijn eenvoudig te installeren en te beveiligen tegen axiale bewegingen. Ze kunnen hoge radiale krachten opnemen en zijn levenslang gesmeerd. Tweezijdige afdichtingen van nitrilrubber (NBR-afdichtingen) bieden een uitstekende bescherming tegen vuil en vocht.

KIZEI tonlagers van NTN-SNR

Ook NTN-SNR richt zich op de zware industrie als bouw en recycling. Zij bieden onder andere KIZEI; ‘armoured to face the dirt’; tonlagers met een onderhoudscyclus die drie keer ruimer is dan normaal.
Voor langdurige belasting met veel schokeffecten zijn speciale mechanische componenten ontwikkeld. Uiteraard zijn ook deze verkrijgbaar bij Ammertech.NTN-SNR Kizei

Bedrijfszeker

Ammertech zorgt ervoor dat je op het juiste moment over de de juiste onderdelen kunt beschikken. Zowel bij het maken van een keuze als het verzorgen van de logistiek zijn we je graag van dienst. Neem contact op met ons verkoopteam voor een vrijblijvend advies op maat.

Werken bij Ammertech?
Bekijk hier onze vacatures
Direct een offerte nodig?
Vul hier je gegevens in
An indutrade company