An indutrade company

Tandriemen

Tandriemen

Tandriemen worden toegepast voor zowel aandrijving als transportdoeleinden. Ze zijn nauwkeurig, geluidsarm en onderhoudsvrij.
Door de veelheid aan tandvormen, -steken en breedtes zijn tandriemen breed toepasbaar in veel branches in de industrie: van hightech en lineaire toepassingen tot aan de algemene machinebouw.
Tandriemen worden uitgevoerd in neopreen en polyurethaan (PU).Elatech tandriem

Aandrijf tandriemen

De aandrijftandriemen met metrische steek zijn doorgaans in PU, de inch-vertanding en de ronde (HTD) vertanding in het algemeen in neopreen. Aandrijftandriemen zijn eindloos, dus zonder las. Daardoor kunnen ze relatief hoge vermogens overbrengen. De trekkoorden zijn van staal.

Transport tandriemen

Transporttandriemen wordt meestal vervaardigd uit polyurethaan (PU). Ze zijn er in twee varianten:
·         Eindloze tandriemen
·         Eindige tandriemen (met las)

Eindige tandriemen worden meestal met een klemplaat gemonteerd. Vanwege de las kunnen ze slechts 50% van het vermogen overbrengen ten opzichte van een eindloze tandriem.
Transportriemen kunnen tot een lengte van 25000 mm en breedte van 100 mm ook eindloos worden geproduceerd.
De trekkoorden kunnen van staal, roestvast staal of kevlar zijn.

Tandriemen met specifieke kenmerken

Met name de transporttandriemen kunnen desgewenst worden voorzien van een uiteenlopend scala aan deklagen en meenemers. Dit geeft de tandriemen specifieke eigenschappen voor bepaalde toepassingen. Bij deklagen kun je denken aan linatex, polyamide of speciale rubbersoorten.Bekleding tandriemen

Montage van tandriemen

Tandriemen worden gemonteerd op tandriemschijven, al dan niet voorzien van een flens. Hierbij zorgt de flens voor sturing van de tandriem. Tandriemen zijn echter ook leverbaar met een stuursnaar.
Bij een zogenaamde omega-opstelling is het zaak om te letten op de minimale onderlinge afstanden van de poelies. Een te kleine afstand leidt tot vroegtijdige slijtage van de tandriem.

Werken bij Ammertech?
Bekijk hier onze vacatures
Direct een offerte nodig?
Vul hier je gegevens in
An indutrade company