An indutrade company

Plaatwielen

Plaatwielen

Plaatwielen worden toegepast in een kettingaandrijving of -overbrenging. In tegenstelling tot kettingwielen zijn plaatwielen niet voorzien van een naaf. Daardoor zijn ze compacter dan een kettingwiel. Beide flanken van het plaatwiel zijn vlak afgedraaid, de tanden zijn gefreesd.

Uitvoeringen plaatwielen

Plaatwielen worden geleverd in alle gangbare steekmaten in simplex, duplex en triplex uitvoering. De standaard uitvoeringen zijn BS en ASA.

Montage

Plaatwielen worden in veel gevallen tegen een ander component van de constructie gemonteerd. Door het ontbreken van de naaf is compactere montage op de as mogelijk. Nadeel hiervan is dat de rondloopnauwkeurigheid laag is, waardoor vroegtijdige slijtage kan optreden.

Onderhoud en levensduur

Voor een acceptabele levensduur van het plaatwiel is regelmatig onderhoud essentieel. Met andere woorden: een juiste smering van de ketting.
Bij vervanging van de ketting is het raadzaam ook de status van het plaatwiel te controleren. Door slijtage van het plaatwiel komen de steek van de (nieuwe) ketting en de (versleten) steek van het ketting- of plaatwiel niet meer met elkaar overeen. Als gevolg hiervan zullen beide componenten sneller slijten.

Maatwerk plaatwielen

Naast de standaard plaatwielen leveren wij ook ketting- en plaatwielen geheel volgens eigen specificaties. Stuur ons je tekening en wij zorgen voor een passend aanbod.

Beschikbaarheid

Ons klantenteam denkt graag met je mee bij de keuze van de juiste plaatwielen. We nemen je alle zorgen uit handen op het gebied van voorraad en beschikbaarheid. Informeer naar de mogelijkheden.

“Ammertech houdt jouw productie in beweging.”

Werken bij Ammertech?
Bekijk hier onze vacatures
Direct een offerte nodig?
Vul hier je gegevens in
An indutrade company