An indutrade company

Remtechniek

Remtechniek

De techniek in de remmen kunnen we onderscheiden in twee hoofdcategorieën:

  • Elektronische remmen;
  • Veiligheidsremmen.

Elektronische remmen

Elektronische remmen worden geactiveerd zodra de stroom ingeschakeld wordt. Bijvoorbeeld tijdens het gebruik van een transportband. Wanneer een doos het einde van de transportband nadert, wordt de aandrijving uitgeschakeld en de elektronische rem ingeschakeld. De rem zorgt ervoor dat de transportband, indien nodig, afremt maar vooral dat de band op zijn plek blijft.Rem Miki Pulley

Veiligheidsremmen

Veiligheidsremmen worden geactiveerd wanneer de stroom wegvalt. Dit gebeurt door middel van een veer. Safetybrakes worden daarom in het Engels ook wel spring actuated brakes genoemd.

Wanneer de noodknop van een machine wordt ingedrukt, dient de machine direct tot stilstand te komen en de nodige draaiende componenten op hun plaats vast te houden. Eventuele schade aan personen en machine kan op deze manier voorkomen worden.

Veiligheidsremmen worden veel toegepast bij cobots: robots met meerdere armen en assen die gelijktijdig kunnen bewegen. Wanneer deze assen niet in beweging zijn, houdt de veiligheidsrem ze stevig op hun plek.

Deskundig op het gebied van remtechniek

Bij Ammertech hebben we onze kennis van remtechniek gebundeld met die van Miki Pulley. Deze producent is marktleider in Azië met meer dan 75 jaar ervaring in de markt. Gezamenlijk voorzien we jou van de beste adviezen en onderdelen op het gebied van remtechniek. Vervolgens zorgen wij ervoor dat deze componenten op het juiste moment beschikbaar zijn.

Meer weten over onze producten en service? Neem contact op met onze technisch specialisten.

Werken bij Ammertech?
Bekijk hier onze vacatures
Direct een offerte nodig?
Vul hier je gegevens in
An indutrade company