An indutrade company

Lagers

Maatwerk op het gebied van lagers

Alles wat draait en waarbij de weerstand het liefst zo laag mogelijk moet zijn, maakt gebruik van lagers. Bij Ammertech hebben we alle kennis van lager– en aandrijftechniek. Nagenoeg alle type lagers zijn in ons aanbod vertegenwoordigd.

Alle geïmporteerde lagers in het assortiment van Ammertech zijn genormaliseerd. In veel gevallen bieden wij met onze eigen merken een hoogwaardig of zelfs beter alternatief voor kostbare of moeilijk beschikbare lagers. Daarnaast leveren wij veel lagers op maat voor jouw toepassing: met een andere vetvulling, afmeting, buitenring of andere specifieke behoefte die technische of economische voordelen biedt.

Heb je specifieke wensen op het gebied van lagers? Onze technisch specialisten informeren je graag over onze merken en mogelijkheden.Tonlager Nachi - lagers Ammertech

Wat is een lager?

Een lager is een machineonderdeel waar een as of astap in draait. De belangrijkste taak van lagers is het verlagen van de wrijving tussen de verschillende onderdelen, zodat er zo min mogelijk energie verloren gaat. Op deze manier versoepelen lagers de lineaire of roterende beweging.

Lagers zijn onder te verdelen in verschillende categorieën, gebaseerd op de bewegings­richting en de vorm van de lagers:

 • Wentellagers: bij een wentellager roteert de as in het lager of het lager rond de as door het gebruik van wentellichamen. Dit kunnen kogels, cilinders, naalden, tonnen of kegels zijn;
 • Glijlagers: hierbij glijdt de as in het lager;
 • Lineaire lagers: hierbij worden de bewegende delen in een rechte lijn begeleid. We spreken daarom ook wel van lineaire geleiding.

De beste lagers per toepassing

Elk type lager heeft verschillende eigenschappen. Deze bepalen voor welke toepassing het lager geschikt is. Het beste lager is een lager dat qua eigenschappen optimaal aansluit op de gebruiksomstandigheden. Daarbij spelen factoren een rol als:

 • Grootte van de belasting;Lagers WD
 • Richting van de belasting;
 • Beschikbare inbouwruimte;
 • Omgeving;
 • Scheefstelling;
 • Toerental;
 • Axiale verschuifbaarheid;
 • Nauwkeurigheid;
 • Vervorming van het lager;
 • Geluid.

Een lager dat voor de ene toepassing perfect is, kan voor een andere toepassing totaal ongeschikt zijn. Onze technisch specialisten kennen de eigenschappen van alle lagers. Ze denken graag met je mee over de beste keuze in lagers voor jouw toepassing.

Beschikbaarheid en levertijd

Bij Ammertech weten we hoe belangrijk de continuïteit van jouw productie is. Daarom zorgen wij ervoor dat jij op het juiste moment over jouw lagers kunt beschikken. Dat doen we door een professionele logistiek in combinatie met een klantgerichte service.

Advies op maat van Ammertech

Heb je nog vragen over welke lagers het best geschikt zijn voor jouw specifieke toepassing. Neem vrijblijvend contact met ons op.  Je kunt ons bereiken op 0492-594 300 en via de live chat, je zal dan direct in contact komen met een van onze productspecialisten. Of vraag direct een offerte aan door jouw gegevens achter te laten, dan nemen wij contact met je op met een passend en geheel vrijblijvend voorstel.

“Ammertech houdt jouw productie in beweging.”

 

Kijk hier voor alle merken lagers en mechanische aandrijfcomponenten

Werken bij Ammertech?
Bekijk hier onze vacatures
Direct een offerte nodig?
Vul hier je gegevens in
An indutrade company