An indutrade company

Glijlagerbussen

Glijlagerbussen

In ons leveringsprogramma vind je verschillende soorten glijlagerbussen. Glijlagers zijn bijzonder geschikt in combinatie met verticaal geplaatste assen. Ze worden toegepast bij een hoge radiale belasting in combinatie met een laag toerental of oscillerende beweging.

Meer over glijlagers

In tegenstelling tot wentellagers vindt bij glijlagers geen punt- maar een oppervlakte­belasting plaats. In het algemeen geldt dat de functionaliteit van een glijlager onder die van en wentellager ligt. Daarmee is een glijlager geschikt voor gebruik in specifieke omstandigheden.

Soorten glijlagerbussen

Glijlagerbussen worden vervaardigd uit uiteenlopende materialen. In ons assortiment vind je:

  • Massief bronzen glijlagerbussen;
  • Massief stalen glijlagerbussen;
  • Combinaties van staal of RVS met PTFE, POM of brons.

De toepassing bepaalt uiteindelijk welk type glijlagerbus het meest geschikt is.Glijlagerbussen

Lees verder Lees minder

Toepassing en onderhoud

Afhankelijk van het type zijn glijlagerbussen onderhoudsvrij en in staat om in een natte omgevingen te functioneren. Met name wanneer de belasting erg hoog is, heeft een gesmeerde uitvoering de voorkeur.
Glijlagers worden onder andere gebruikt in schaarliften, goederenliften, veevoedermengers, interne transportsystemen, park- en tuinmachines.

Duurzaamheid

De levensduur van een glijlager wordt grotendeels bepaald door de zogenaamde PV-waarde, waarbij P=lagerbelasting en V=omloopsnelheid van de as. Natuurlijk spelen omstandigheden van gebruik ook een rol. Denk aan temperatuur, stof en vuil.

Tijdig beschikbaar

Onze dienstverlening is erop gericht de juiste glijlagerbussen op het juiste moment beschikbaar te hebben voor onze klanten. Zo kun je jouw productieproces zorgvuldig plannen, zonder je zorgen te maken over voorraad en levertijden.

Advies op maat

Ben jij op zoek naar geschikte glijlagerbussen? Laat je dan door ons klantenteam informeren over de verschillende typen en hun specifieke eigenschappen. We helpen je graag.

Werken bij Ammertech?
Bekijk hier onze vacatures
Direct een offerte nodig?
Vul hier je gegevens in
An indutrade company