An indutrade company

Ammlock klembussen

Ammlock-klembussen

Een klembus – ook wel krimpschijf genoemd – is een manier om een V-remschrijf, tandriemschrijf of kettingwiel op de as te bevestigen. De klembus wordt daarbij tussen de as en de naaf (schijf) geklemd. Het resultaat: een spelingsvrije verbinding met een hoge rondloopnauwkeurigheid.
As-naafverbindingen zijn er in legio uitvoeringen, van spie tot conische as. Een in de machinebouw veel toegepaste uitvoering is de Ammlock klembus of krimpschijf.

Ammlock klembus Ammlock klembus

Klembussen van Ammlock

De Ammlock klembus is cilindrisch en werkt zonder spie of andere voorziening om te borgen. Daarmee blijven de kosten voor bewerkingen aan as en naaf achterwege. Dit maakt Ammlock klembussen prijstechnisch interessant.

Monteren en demonteren

De klemming wordt veroorzaakt doordat twee of drie conische elementen, voorzien van een zaagspleet, door het aandraaien van bouten over elkaar bewegen. Om het juiste koppel te bereiken wordt met een momentsleutel gewerkt.
Bij demontage worden de elementen van de klembus uit elkaar gedrukt door middel van demontagebouten via niet doorlopende boutgaten. Beschadigingen aan as en naaf zijn praktisch te verwaarlozen.

Kies jouw Ammlock klembus

De keuze aan Ammlock klembussen is breed. Voor vrijwel alle toepassingen hebben we een geschikt type beschikbaar. Welke klembus het best past bij jouw toepassing, hangt af van:
· Het over te brengen koppel,
· Axiale kracht,
· Axiale verplaatsing,
· Beschikbare ruimte,
· Montage- en positioneermogelijkheid.Ammlock

Beschikbare maten en uitvoeringen

Het grootste deel van het Ammlock-assortiment is ook leverbaar in roestvaststaal.
Afhankelijk van het type klembus lopen de beschikbare as-diameters van 6 tot 400 mm. In RVS is de beschikbaarheid tot 120 mm.
De eenvoudigste en meest compacte uitvoering bestaat uit twee conische ringen die met een externe moer over elkaar worden geschoven. De nauwkeurigheid hiervan is laag.
Het Ammlock klembussenprogramma loopt verder op tot en met types, bestaande uit drie elementen, waardoor tijdens de montage de naaf zich niet axiaal verplaatst. Dit vergemakkelijkt het positioneren.
Volgens het zelfde principe met conische elementen, bevat het Ammlock-programma ook krimpschijven, toepasbaar in holle-as-constructies. Hierbij gaan de beschikbare asdiameters tot 420 mm.

Ammlock klembussen op maat

Soms voldoet een standaard klembus of krimpschijf niet voor de geplande constructie. Speciaal voor die situaties leveren wij specials, geheel volgens jouw specificaties. Ons klantenteam adviseert je graag over de mogelijkheden.

Download hier de PDF file met informatie over de Ammlock klembussen

Ammlock klembussen
Werken bij Ammertech?
Bekijk hier onze vacatures
Direct een offerte nodig?
Vul hier je gegevens in
An indutrade company