An indutrade company

Precisielagers

Precisielagers

Precisielagers worden toegepast in constructies waar een zeer hoge loopnauwkeurigheid en/of toerental vereist is. Hoger dan waar standaard lagers aan kunnen voldoen.

Toepassing van precisielagers

Precisielagers zorgen voor minimaal geluid, trillingen en warmteontwikkeling. Dit maakt ze ideaal voor bijvoorbeeld hout- of kunststofbewerkingsmachines en andere precisietoepassingen.

Toleranties precisielagers

Standaard lagers hebben vanzelfsprekend standaard productietoleranties en voldoen aan de tolerantieklasse P0. Precisielagers hebben echter maat- en loopnauwkeurigheden volgens de ISO 492-norm.
ISO 492 geeft de toelaatbare toleranties aan voor de dimensies en de precisie van de rotatie van het lager, met uitzondering van taatslagers. De normale klasse is van toepassing op alle standaard lagers. Deze wordt normaal gesproken niet weergegeven in de codering.
De hoge precisieklassen zijn in oplopende volgorde ISO 6, ISO 5, ISO 4, ISO 2. Dat wordt aangegeven in de suffix van het lager met de P (van Precisie).

ISO 492 voor precisielagers

ISO 492 geeft de tolerantie aan voor de drie belangrijkste lagerdimensies met betrekking tot de precisie:

  • Boring (d)
  • Buitendiameter (D)
  • Breedte van de ring (B) en (D) en voor kegellagers de totale breedte (T)

Vragen over precisielagers

Twijfel je over de toepassing van precisielagers? Of heb je vragen over bepaalde precisielagers in het bijzonder? Ons klantenteam denkt graag met je mee.

Neem contact met ons op

Werken bij Ammertech?
Bekijk hier onze vacatures
Direct een offerte nodig?
Vul hier je gegevens in
An indutrade company