An indutrade company

Curverollen

Curverol (Cam-followers) voor elke industrie

Met een cam-follower – in Nederland beter bekend als de curverol – worden in een machine een of meerdere bewegingen te bewerkstelligd. Het machinedeel dat moet bewegen, wordt op de cam-follower gemonteerd. De curverol loopt vervolgens over een geprofileerd wiel, waardoor deze inclusief het machinedeel in beweging komt.

Meer over curverollen

Een curverol is een naaldlager voorzien van een korte as die de montage op de machine mogelijk maakt. Er bestaan veel varianten op de standaard curverol, onder andere:

  • CurverolExcentrische uitvoering;
  • Uitvoering met extra geleiding in axiale richting;
  • Afgedicht en niet afgedicht;
  • Gesmeerd of onderhoudsvrij.

Ook zijn er verschillende montagemogelijkheden.

Onze merken curverollen

Bij Ammertech leveren wij curverollen van twee fabrikanten:

Beide merken verschillen sterk van elkaar.

Cam-followers van IKO

IKO beweegt zich in het kwalitatief zeer hoogwaardige marktsegment voor onder meer semi-conductorindustrie, medische en laboratoriumapparatuur en richting de micro- en nano-industrie.
De kleinste afmeting curverol die IKO momenteel aanbiedt, heeft een asdiameter van slechts 1,4 mm. De buitenmaat van de rol is 4 mm.

IKO L-cube voor cleanrooms

De C-Lube uitvoering van IKO is speciaal ontwikkeld voor gebruik in cleanrooms. Het smeermiddel zit opgeslagen in een absorberend materiaal en wordt naar behoefte vrijgegeven of weer opgezogen. Ook voor de smering van het loopoppervlak is een soortgelijke oplossing ontwikkeld.

Curverollen van WDWD curvervol

WD curverollen zijn ontwikkeld voor algemene machinebouw en zwaardere industrieën. Vanaf een bepaalde ordergrootte biedt WD bovendien uitstekende mogelijkheden voor specials: curverollen volgens klantspecificatie.

Kies de meest geschikte curverollen

Wil je deskundig advies bij het kiezen van de juiste cam-followers? Ons klantenteam adviseert je graag en vrijblijvend voor de beste oplossing in jouw toepassing. Vervolgens zorgen wij ervoor dat je op het juiste moment over de benodigde curverollen kunt beschikken.

“Ammertech houdt jouw productie in beweging.”

Werken bij Ammertech?
Bekijk hier onze vacatures
Direct een offerte nodig?
Vul hier je gegevens in
An indutrade company