An indutrade company

As-naaf verbindingen

As-naaf verbindingen

Een as-naafverbinding is de bevestiging van een kettingwiel, tandriemschijf (ook wel tandriempoelies genoemd), v-riemschijf en dergelijke op een as met behulp van frictie. Het doel van de as-naafverbinding is om kracht over te brengen.

De benodigde frictie is afkomstig van klembussen. In de praktijk wordt ook nog gebruik gemaakt van spiebaanverbindingen. Hier kleven echter enkele nadelen aan met betrekking tot montage, demontage en afstelling. Daardoor is de populariteit van klembussen verder toegenomen.

De nadelen van spiebaanverbindingen zijn:

· De krachten zijn geconcentreerd rond een klein gebied. Er zijn grotere assen nodig om koppel over te dragen, wat resulteert in te grotere afmetingen;
· Een verhoogde disbalans en verminderde precisie van gemonteerde as en componenten;
· Zeer nauwkeurige montage is vereist om de spiebaan en spie op precies de juiste plek vast te zetten;
· De spiebanen verzwakken de assen, met als gevolg een verhoogd risico op wrijving, metaalmoeheid en breuken.

Mechanische klembussen

Mechanische klemverbindingen bestaan uit twee hulzen met conische vlakken die langs de as tegen elkaar worden gedrukt. Het geheel wordt gekoppeld door middel van schroeven met een vast aanhaalmoment.

Bij de montage klemmen de twee hulzen met de boring van de naaf en de as. Deze techniek wordt gebruikt in toepassingen waar oppervlakte afwer
king en toleranties variabel zijn. Ons eigen label Ammlock is één van de meest toegepaste klembussen. Ook een taperlock klembus is in vele afmetingen verkrijgbaar.
Ammlock klembusHydraulische klembus ETP

Hydraulische klembussen

Hydraulische klemverbindingen zorgen voor een probleemloze en eenvoudige montage en verstelbaarheid. Door het slimme design zijn de klemverbindingen makkelijk te bereiken. Deze techniek is een ware probleemoplosser bij kritische toepassingen.

De hydraulische klembussen van ETP zijn zeer geschikt voor werk met nauwe toleranties. Door gebruik te maken van het ETP principe, bieden deze producten jou een aantal voordelen ten opzichte van andere oplossingen;

· Gemakkelijke en nauwkeurige positionering langs de as, aangezien er geen axiale beweging plaatsvindt;
· Montage en demontage gebeurt in enkele seconden, wat enorm veel kosten bespaart;
· Uitstekende concentriciteit, omdat de verbinding zichzelf centreert;
· Compact, met kleine inbouw afmetingen en dus ruimtebesparend;
· Vrije ruimte langs de as omdat er geen demontageschroeven of speciaal gereedschap nodig zijn.

Organisatie

Bij Ammertech zijn we gespecialiseerd in lager- en aandrijftechniek, waaronder koppelingen. Wij leveren topproducten van de diverse merken zoals Miki Pulley, ETP, Dynamic, NTN-SNR, Nachi, SMT, WD en meer. Van deze merken zijn wij officieel distributeur in de Benelux.

Onze technisch specialisten adviseren je graag bij de keuze van het meest geschikte onderdelen voor jouw toepassing.

Beschikbaarheid en levertijd

Ook dragen wij zorg voor een optimale logistieke aanvoer van onderdelen, precies op het moment en in de aantallen die jij nodig hebt. Leiden beschikbaarheid en levertijd met regelmaat tot een probleem? Neem dan direct contact op, want juist dat probleem kan Ammertech voor jou wegnemen, zodat jouw productie daar geen hinder van heeft.

Werken bij Ammertech?
Bekijk hier onze vacatures
Direct een offerte nodig?
Vul hier je gegevens in
An indutrade company