An indutrade company

Training componenten in de praktijk

Training Componenten in de praktijk: mechanische lager- en aandrijftechniek

Onderhoud is van groot belang om de levensduur van machines te verlengen en de kosten zo laag mogelijk te houden. In deze training maak je op een praktische manier kennis met veel voorkomende werkzaamheden die behoren tot mechanisch onderhoud van machines en installaties. Het accent ligt daarbij op leren en oefenen in de praktijk.

Voor wie?

De praktijktraining Onderhoudstechniek is bestemd voor medewerkers die betrokken zijn bij de technische dienst van het bedrijf waar ze werkzaam zijn. Zeker voor de TD’er die nét dat stukje praktijkervaring mist, bijvoorbeeld na zijn opleiding. Maar de training is ook interessant voor (niet-technische) operators die eerstelijns onderhoud uit moeten kunnen voeren aan hun machine, of operators die door willen groeien naar een TD-functie.

Wat houdt de training in?

De training is beschikbaar in een dagdeel of een hele dag en is gericht op oefenen en ervaren, waarbij de focus ligt op veel voorkomende situaties in de onderhoudspraktijk. Er wordt een klein gedeelte theoretische kennis gegeven, maar het doen en ervaren zorgt hier voor de grootste kennisopbouw. Je gaat aan de slag met de juiste gereedschappen en middelen. Door de geringe groepsgrootte is er veel persoonlijke aandacht en gelegenheid tot oefenen en vragen stellen.  De training wordt gegeven in de praktijklokalen van Stimac in Deurne.

Inhoud van de training

Lagertechniek

* Uitleg over soorten lagers
* Het correct vervangen van lagers in diverse toepassingen
* Gebruik van de juiste gereedschappen als lagermontageset, inductieverhitter, binnen- en buitentrekker en de hydraulische trekker.

Overbrengingen

* Uitleg over tandwielen, kettingen, v-snaren en toepassingen daarvan
* Ketting en v-snaren monteren en uitlijnen
* Diverse klembussen vervangen en afstellen
* Uitlijnen van pompen en motoren via een laser

Voorkennis

Technische affiniteit en direct of indirect betrokken bij mechanische componenten en/of technisch onderhoud.

Locatie

De training vindt bij voorkeur plaats bij Stimac in Deurne. Adres: Florijn 23, 5751 PC

Voor meer informatie en voor het aanmelden, kun je via onderstaand invulformulier je gegevens achterlaten. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.  Je kunt ook bellen met 0492-594300

  Middels het verzenden van dit contactformulier ga ik akkoord met het verwerken van mijn gegevens volgens de privacyverklaring

  In het kort: Uw gegevens worden alleen gebruikt om contact met u op te nemen en indien nodig om contact te onderhouden. De gegevens zullen niet voor andere doeleinden worden gebruikt tenzij u daar uitdrukkelijk toestemming voor heeft gegeven.

  Lees verder Lees minder

  Deze training wordt aangeboden door Ammertech en Stimac.

  Ammertech is sinds 1978 zijn wij importeur van lager- en aandrijfcomponenten. Wij vertegenwoordigen hiervan wereldmerken in de Benelux. Onze klanten zijn voornamelijk middelgrote producenten van machines en apparaten (OEM) zoals verpakkingsmachines, transport- en sorteersystemen, AGV’s en landbouwmachines.

  Stimac onderbouwt de continuïteit van machineparken. Eigen onderhoudsmonteurs en persoonlijk contact met de opdrachtgever vormen de smeerolie van technisch industrieel onderhoud. Met de diensten onderhoud & service, industriële automatisering, technische projecten en opleiding & training zorgen wij dat jouw machines draaien volgens plan.

  Werken bij Ammertech?
  Bekijk hier onze vacatures
  Direct een offerte nodig?
  Vul hier je gegevens in
  An indutrade company