An indutrade company

Voedingsmiddelenindustrie

Food & beverage

In de voedingsmiddelenindustrie heb je te maken met strenge veiligheidseisen. Alles om de voedselveiligheid en hygiëne te kunnen garanderen. Dat heeft gevolgen voor elk onderdeel van het productie- of verwerkingsproces, inclusief de verpakking. En dus voor de engineering van machines waarmee gewerkt wordt, zoals transportsystemen.

Specifiek voor de voedindsmiddelenindustrie

De meeste levensmiddelenfabrikanten kiezen voor de inrichting van productiezones zoals een food zone, splash zone en non food zone. Op deze manier wordt de voedselveiligheid gewaarborgd.
Ammertech levert onder meer lagers, lagerblokken en tandriemen die speciaal zijn ontwikkeld voor toepassing in de levensmiddelenindustrie. Enkele factoren waar rekening mee gehouden dient te worden:

  • Het type vet
  • Het gebruikte materiaal
  • Oppervlaktestructuur
  • Kleur van de sealing

Daarnaast zijn diverse technische kenmerken van belang zoals inbouwgrootte, boring, draaggetal en levensduur.

Geschikte merken voor food & beverage

De merken die wij voeren, hebben producten ontwikkeld speciaal voor dit soort productieomgevingen. In ontwerp en uitvoering is rekening gehouden met gebruik, reiniging en onderhoud. De Total Cost of Ownership is in de ontwikkeling meegenomen. Dit stelt jou in staat de meest optimale componenten te kiezen voor jouw toepassing.

Advies en logistiek

Meer weten over de meest geschikte merken voor gebruik in de food- of levensmiddelenindustrie? Of heb je interesse in onze dienstverlening op het gebied van logistiek? Ons verkoopteam denkt graag met je mee. Neem contact op voor een vrijblijvend advies op maat.

 

Benieuwd welke producten er specifiek voor jou in de voedingsmiddelenindustrie zijn? Stuur een e-mail
Werken bij Ammertech?
Bekijk hier onze vacatures
Direct een offerte nodig?
Vul hier je gegevens in
An indutrade company