An indutrade company

Ammlock

Ammlock

Ammlock is ons eigen huismerk klembussen. Geproduceerd in Europa, exclusief voor klanten van Ammertech. Ammlock staat voor betrouwbaarheid in duurzame onderdelen voor een aantrekkelijke prijs.

Het Ammlock leveringsprogramma bestaat uit:

  • Spieloze as-naafverbindingen;
  • Starre koppelingen;
  • Flenskoppelingen;
  • Speciale klemverbindingen;
  • Krimpschijven.

Waarom spie-loos?

Nog altijd worden veel pulley’s, kettingwielen en tandriemschijven door middel van een spiebaanverbinding op de as gemonteerd. Deze methode heeft een aantal belangrijke nadelen, met name wanneer de as met regelmaat met een hoog koppel belast wordt. In sommige gevallen zelfs overbelast. De belasting is het grootst bij de inkeping van de spiebaan.

Ook op logistiek vlak zorgt deze methode voor de nodige uitdagingen. Bijvoorbeeld omdat iedere component die op de as gemonteerd wordt, moet worden bewerkt. Zeker bij kleine aantallen of wisselende afmetingen per order, lopen de kosten zo snel op.

Door voor een spiebaanloze toepassing te kiezen, zoals een mechanische klembus, kun je overbelasting voorkomen. De constructie van de verschillende bussen zorgt ervoor dat de te klemmen onderdelen zich zowel axiaal als radiaal goed laten positioneren. Zo zal er, zelfs bij langdurig gebruik, geen speling op de aandrijving ontstaan.

Voordelen:

  • Eenvoudig te monteren correct te positioneren;
  • Hoge fabricageprecisie, wat nauwe geometrische toleranties mogelijk maakt. Dit leidt tot een gebalanceerde koppeling voor hoge snelheden;
  • Een hoog over te brengen koppel, waarbij corrosie door wrijving wordt geëlimineerd;
  • Afwezigheid van inkepingen. Dit resulteert in verbeterde statische en dynamische krachtoverbrenging, waarmee lichtere en kosteneffectieve ontwerpen mogelijk worden gemaakt.

Advies op maat

Nieuwsgierig welke Ammlock klembussen het meest geschikt zijn voor jouw toepassing? Neem dan contact op met onze technisch specialisten. Zij stellen hun kennis graag beschikbaar.

Bekijk hier meer technische informatie over Ammlock klembussen in onze catalogus.

Download hier de PDF file met meer informatie over de Ammlock klembussen

Ammlock klembussen
Werken bij Ammertech?
Bekijk hier onze vacatures
Direct een offerte nodig?
Vul hier je gegevens in
An indutrade company