An indutrade company

Miki Pulley, marktleider in Azië

Een van onze strategische fabrikanten is Miki Pulley, opgericht in 1939. Met zijn hoofdkantoor in Japan, wordt deze beschouwd als leverancier van oplossingen op vrijwel elk gebied van mechanische krachtoverbrenging en vermogensregeling. Ammertech is de officiële distributeur in Nederland en werkt hierbij intensief samen met Miki Pulley Europe AG (gevestigd in Zwitserland).

Miki Pulley ontwikkelt onder andere koppelingen. Toepassingsgebieden zijn veelal de semi-conductor industrie, verpakkingsindustrie en grafische industrie. De Japanse koppelingen zijn er in drie uitvoeringen: de Starflex, de Servoflex en de Stepflex. Miki Pulley koppelingen kunnen uitstekend worden gemonteerd met de ETP Express klembussen van Ammertech.

De Starflex is een koppeling voor meer algemene toepassing. De verschillende kleuren van het kunststof element geven de eigenschappen van de koppeling aan voor welke toepassing de Starflex het meest geschikt is. Voor alle types geldt dat door de speciale vormgeving een hoger over te brengen koppel en gereduceerde reactiekrachten door uitlijnfouten worden gerealiseerd.

De Servoflex is een koppeling met één of meer roestvaststalen lamellenveren. Door het optimale ontwerp middels 3D-CAD en FEM kunnen deze veren gelijktijdig koppel, axiale kracht, scheefstelling en uitlijnfouten opvangen. De Servoflex is absoluut spelingvrij en uitermate geschikt voor servomotoren.

De nieuwste ontwikkeling, de STEPFLEX, is een spelingvrije koppeling met een rubber verbindingselement die geschikt is voor het opvangen van resonantieproblemen, welke vaker optreden bij stappenmotoren. Door de vormgeving van het rubberelement wordt scheefstelling goed opgevangen, hetgeen  de belasting van de lagers aanmerkelijk reduceert.

Werken bij Ammertech?
Bekijk hier onze vacatures
Direct een offerte nodig?
Vul hier je gegevens in
An indutrade company