An indutrade company

Flexibele koppelingen (o.a. Hadeflex / Habix)

Flexibele koppelingen (o.a. Hadeflex / Habix)

De flexibele koppeling is een torsie-flexibele, faalveilige klauwkoppeling van grijs gietijzer met een elastomeer spin.
Deze ster is het hart van de elastomeerkoppeling. Het brengt het koppel over en compenseert axiale, radiale en hoekige asuitlijningen. De hardheid van de ster van elastomeer bepaalt het over te brengen koppel en zorgt voor belangrijke factoren als demping en torsiestijfheid.

De Hadeflex X askoppeling is verkrijgbaar in twee verschillende uitvoeringen. Het type XW is standaard voor cilindrische afgewerkte boringen met spiebaan en stelschroef, die we inbouwen volgens klantspecificaties. Daarnaast zijn op aanvraag ook speciale boringen of spiebanen mogelijk.
Het type TX is voorbereid voor de installatie van in de handel verkrijgbare conische doppen.

De Habix askoppeling is verkrijgbaar in twee verschillende uitvoeringen. Het type HWN is standaard voorgeboord en is ook uit voorraad leverbaar met cilindrisch afgewerkte boringen met spiebaan en stelschroef voor standaard asdiameters. Daarnaast zijn op aanvraag ook speciale boringen of spiebanen mogelijk.
Het type HWT is voorbereid voor de installatie van in de handel verkrijgbare conische bussen.

Het conische klembussysteem biedt een eenvoudige, voordelige en flexibele variant van de as-naafverbinding. Door de internationaal gestandaardiseerde maten van de conische bussen kunnen wijzigingen in de boringdiameter eenvoudig en snel uit voorraad worden doorgevoerd.

Voordelen

  • Uitgebreid standaard assortiment
  • Hoge beschikbaarheid
  • Gunstige prijs-prestatieverhouding
  • Anti-vibratie
  • Eenvoudige constructie
  • Geschikt voor gebruik volgens 2014/34/EU (ATEX)
  • Compacte aandrijfoplossingen

Toepassingen en verschillen

De toepassingsgebieden voor de Hadeflex en Habix flexibele koppelingen zijn te vinden in alle algemene machine- en installatietechniek, zoals pompen en compressoren, transportsystemen, tandwielen, enz.

De verschillen tussen Hadeflex en Habix koppelingen zit voornamelijk in de maatvoeringen en het krachtenspel.  Wij hebben uitgebreide technische PDF documentatie beschikbaar van de flexibele koppelingen inclusief de maatvoeringstabellen. Vraag deze documentatie vrijblijvend bij ons op.

Miki Pulley

Een andere toonaangevende fabrikant van zowel flexibele als starre koppelingen is het Japanse Miki Pulley. De hoogwaardige componenten van dit merk onderscheiden zich op het gebied van geluiddemping, opvangen van uitlijnfouten en overbrenging van koppel.
De flexibele Miki Pulley koppelingen zijn er in drie uitvoeringen: de Starflex, de Servoflex en de Stepflex.

 

Werken bij Ammertech?
Bekijk hier onze vacatures
Direct een offerte nodig?
Vul hier je gegevens in
An indutrade company