An indutrade company

Vacature Account Manager België (M/V)

Wie zijn wij?

Sinds 1978 zijn wij importeur van lager- en aandrijfcomponenten. Wij vertegenwoordigen een aantal bekende en minder bekende wereldmerken in de Benelux. Onze klanten zijn voornamelijk middelgrote producenten van machines en apparaten (OEM) zoals, verpakkingsmachines, transport- en sorteersystemen, AGV’s en landbouwmachines.

Wij zijn trots om een bijdrage te mogen leveren aan het succes van onze klanten. Zowel qua technische kenmerken als logistieke behoeften stemmen wij ons aanbod exact af op hun productieproces. Alles om ervoor te zorgen dat de benodigde onderdelen tijdig op voorraad zijn en op het juiste moment worden uitgeleverd. Zo zorgen wij ervoor dat hun productie in beweging blijft. Dit doen wij vanuit Helmond waar ons kantoor en distributiecentrum zijn te vinden.

Sinds 2008 zijn wij onderdeel van het Zweedse Indutrade. Dat geeft ons veel mogelijkheden om onze ambitie te volgen. Indutrade is een internationale industriële bedrijvengroep die technische (niche) producten verkoopt. De Indutrade-holding heeft een gedecentraliseerde structuur. Bij de meer dan 200 dochterondernemingen werken inmiddels meer dan 6.000 medewerkers in 31 landen op vier continenten.

 

Wij zoeken een Account Manager België (M/V)

Na een opleidingsprogramma word je verantwoordelijk voor het stevig uitbreiden van de omzet in België met zowel nieuwe klanten als uitbreiding bij bestaande klanten. Hiervoor bezoek je leads en klanten, luister je naar hun wensen en (latente) behoeften en kun je deze op een klantvriendelijke en vakkundige manier omzetten in verkoopresultaten. De klant optimaal helpen is jouw persoonlijke missie.

Daarnaast optimaliseer je contacten met een selectie van bestaande klanten, maar een structurele aanvoer van nieuwe klanten (new business) staat bovenaan. Je neemt hierin continu initiatieven en stemt deze af met jouw collega’s. Hierbij heb jij grip op het totale commerciële proces van marktsegmentatie tot en met het krijgen van een duurzame relatie met de klant. Je rapporteert aan de Sales & Marketing Manager.

Het verkoopteam is ingedeeld op basis van geografische gebieden, gebaseerd op affiniteit met een bepaalde regio of netwerken. Hierbij word je direct ondersteund door collega’s van de binnendienst. Tijdens de inwerkperiode (ongeveer 4-6 weken) ben je dagelijks op kantoor. Daarna ben je gemiddeld één keer in de week op kantoor in Helmond.

Competenties die hierbij horen:

– Kennis van lagers en aandrijfcomponenten
– Klant- en servicegericht
– Uitermate zelfstandig (zelfstarter)
– Sterke commerciële drive
– Resultaatgericht
– Collegiaal

Ben jij de persoon die België een boost geeft? Lees dan verder en solliciteer!

Functie eisen:

• Afgeronde bachelor
• Minimaal 2 jaar ervaring in Account Management binnen een B2B salesomgeving met ervaring bij een toeleverancier van de machinebouw
• Aantoonbaar record in het bouwen aan nieuwe relaties en netwerken
• Goede beheersing in woord en geschrift van de Nederlandse, Engelse en Franse taal
• Goede automatiseringskennis (Windows Office, ERP, CRM)
• Enthousiaste persoonlijkheid

Wij bieden:

• Marktconform en goede primaire voorwaarden afhankelijk van ervaring en leeftijd
• Auto, telefoon en laptop van de zaak
• Ambitieuze, dynamische en flexibele werkgever met mogelijkheden tot persoonlijke groei en opleiding

Heb je vragen over deze functie of wil je direct solliciteren? Stuur dan je vraag of motivatie en CV naar Melissa van Stipdonk, HRM | m.vstipdonk@ammertech.nl

Werken bij Ammertech?
Bekijk hier onze vacatures
Direct een offerte nodig?
Vul hier je gegevens in
An indutrade company