Food industry

Bakkerij broodmachine      Koekjesmachine

Organisaties die actief zijn in de voedingsindustrie, hebben te maken met strenge veiligheidseisen. Ze moeten een voedselveiligheidsplan opstellen en de regels voor voedselbereiding naleven. De regels voor voedselveiligheid en voedselkwaliteit zijn voor alle landen van de Europese Unie (EU) gelijk.

Veiligheid en hygiƫne zijn van groot belang tijdens alle facetten van het proces, van behandeling, verwerking tot verpakking. Maar tegelijkertijd wil men een verlaging van kosten en een hogere productiecapaciteit realiseren. Als er minder onderhoud noodzakelijk is, kunnen de kosten verlaagd worden en zal de stilstand van uw machine beperkt blijven. Met DYNAMIC en SMT is dit mogelijk.

Dynamic SMT

DYNAMIC kunststof lagerblokken:  

- AFDEKKAPPEN EN SEALS BESCHIKBAAR
- MAKKELIJK SCHOONMAKEN
- STANDAARD RVS INSERTS
- STANDAARD FDA APPROVED GREASE
            

SMT roestvast stalen lagers:

- HOGE CORROSIEBESTENDIGHEID
- TOT 150°C INZETBAAR
- GEEN VERLIES VAN KRACHTIGE EIGENSCHAPPEN
   T.O.V. CHROOMSTALEN LAGERS

Dynamic

 

SMT

DYNAMIC kunststof lagerblokken

DYNAMIC kunststof lagerblokken hebben een egaal gladde bodem zodat er geen ophoping van stof of vuil mogelijk is. DYNAMIC kunststof lagerblokken zijn standaard voorzien van RVS lagers van Japans fabricaat en worden geleverd in alle gangbare bouwvormen, ook de compacte flenslagerblokken. Ze zijn verkrijgbaar in de standaard kleur groen of in de kleur zwart. 

Afdekkappen en seals kunnen worden meegeleverd. Vanuit hygiƫnisch oogpunt zijn kunststof lagerblokken uitermate geschikt voor toepassing in de voedingsmiddelensector.

DynamicDynamic

Download de datasheet (in pdf):
- DYNAMIC

 

SMT lagers

De roestvast stalen lagers van SMT worden standaard geproduceerd uit AISI440C staal. Voor speciale toepassingen is op aanvraag ook AISI420C of 304 leverbaar.

AISI440C is een roestvast staalsoort met een bijzonder hoge corrosiebestendigheid. Tijdens het productieproces ondergaan de lagers een speciale behandeling, de sub-zero behandeling. Deze behandeling is vrij kostbaar, maar essentieel om het verouderingsproces van het staal tegen te gaan, een hoge belastbaarheid én lange levensduur te kunnen garanderen.

Dit proces zorgt er ook voor, dat de capaciteit van het SMT roestvast stalen lager die van een chroomstalen lager voor meer dan 90% benadert. Gewoonlijk ligt dit bij 65 - 70%. Het SMT hardingsproces in combinatie met een hittebestendig vet, zorgt er tevens voor dat ze tot 150°C kunnen worden ingezet.

De SMT roestvast stalen lagers zijn zeer geschikt in de voedingsmiddelenindustrie.
Ook voor relatief grotere hoeveelheden kunnen SMT lagers snel geleverd worden.

Download de datasheet (in pdf Engels):
- SMT food

 

 Dynamic en SMT

ContactgegevensContactgegevens

Nederland Nederland
Ammertech B.V.
Grasbeemd 21, 5705 DE Helmond
T 0492 594 300 | F 0492 594 349
E info@ammertech.nl
KvK Eindhoven nr. 17093813

België België
Vanuit België
T 03 2314180 | F 03 2314641
E info@ammertech.be